Kthehen në punë policët e akuzuar për keqtrajtim të qytetarërve


Gazeta Express
22 Shkurt 2020 19:23

Duke vozitur rrugëve të Shtimes, Diamant Hetemi kishte hasur një pjesëtar të policisë, takimi me të cilin, gati tre muaj më parë, i kishte nxjerrë mjaft telashe.

Hetemi dhe Arben Ademi ishin rrahur brutalisht në hapësirat e stacionit të Policisë të kësaj komune, për çka tani polici në fjalë dhe dy kolegë të tij, po gjykohen për veprat penale “Keqtrajtim gjatë kryerjes së detyrës zyrtare” dhe “Lëndim i rëndë trupor”.

Nga ky incident i 6 tetorit 2019, Arben Ademi kishte përfunduar me nofull të thyer dhe në gojë, pas dy operacioneve, i janë vendosur pllakëza metalike, për të cilat i nevojitet një intervenim i tretë, derisa po përballet me vështirësitë në mbulimin e shpenzimeve, raporton KTV.

Kthimi i të tre policëve nga punë ka sjellë frikë te Hetemi e Ademi, që, me fjalët e tyre, situatën e përshkruajnë ‘sikur shteti po i shtyn drejt telasheve të tjera’ në vend se t’u ofrojë siguri.

Gjykimi ndaj tre policëve, pas ngritjes së aktakuzës, është duke u zhvilluar në Gjykatën Themelore të Gjilanit.

Inspektorati Policor i Kosovës ka thënë se me t’i kryer hetimet dhe dorëzimin e kallëzimit penal, kishin përfunduar edhe arsyet për të cilat ishte rekomanduar suspendimi.

E, në Drejtorinë Rajonale të Policisë në Ferizaj, nën ombrellën e të cilës është edhe stacioni i Shtimes, vetëm kanë mundur të konfirmojnë rekomandimin për kthimin e tyre në punë.

IPK-ja, në përgjigjen që ka dhënë, ka theksuar se rastin e ka përcjellë edhe në Drejtorinë e Hetimeve të Brendshme të Policisë për hetim disiplinor.

Kjo e fundit, sipas një përgjigje për televizionin, pas analizimit të rastit, kishte vlerësuar se ndërprerja e suspendimit, nuk paraqet problem në aspektin e hetimit disiplinor pasi që: rasti ishte pezulluar, pritej një vendim i gjykatës dhe hetimet disiplinore, mund të zhvilloheshin pavarësisht ndërprerjes së suspendimit.

Kritik ndaj vendimit të IPK-së është edhe Plator Avdiu, hulumtues në Qendrën Kosovare për Studime të Sigurisë, sipas të cilit duhet pritur fundi i procesit gjyqësor.

Avdiu nuk heq fajin as nga menaxhmenti i Policisë, që toleron zyrtarë edhe më të lartë të aktivizohen pavarësisht aktakuzave ndaj tyre.

Vitin e kaluar, në Gjakovë, 6 zyrtarë policorë, përfshirë komandantin Krist Gjokaj, u kthyen nga suspendimi në vendet e tyre të punës, pavarësisht aktakuzave për një rast tjetër të dyshuar për keqtrajtim brenda stacionit policor.

Te fundit


Kthehu lart